Eroi

Eroi

duminică, 22 ianuarie 2017

Dezinformare Şi Deturnare Politică




După protestele de joi şi până când urmau ca tinerii liberi să se reunească duminică pe străzile capitalei şi a marilor oraşe, un eveniment tragic a contribuit la sporirea numărului de protestatari; Incendiul de la Club Bamboo. Ca şi în cazul clubului Colectiv, incendiul a avut loc în timp ce primul ministru era plecat din ţară.



"Reprezentantul ISU vorbeşte de neregulile descoperite chiar de colegii săi. În mai 2015 au fost date două amenzi, de peste 5500 lei fiecare, pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa de autorizaţie de securitate la incendiu. În noiembrie acelaşi an, nimic nu se schimbase: pentru exact aceleaşi nereguli, clubul a fost amendat cu 15.000 de lei. Iar la sfârşitul anului trecut, a mai fost dată o amendă de 2500 de lei pentru blocarea cailor de acces."

Efectul emoţional al acestui incendiu a fost folosit cu mare pricepere pentru a alimenta revolta tinerilor şi a-i, îndrăznesc s-o spun, radicaliza.

Duminică au avut loc noi proteste sub pretextul "nu vrem legea graţierii" care au fost la scurt timp vizitate de catre către însuşi Preşedintele României aflat în funcţie, Klaus Werner Iohannis. Acesta a descălecat în mijlocul mulţimii indignate din Bucureşti, încurajând românii să se manifeste împotriva "penalilor".

E de prisos să spunem că din momentul descălecării preşedintelui protestul a fost deturnat politic, deoarece încă din prima zi scandările protestatarilor au fost de natură politică îndreptate spre o anumită coaliţie, fără a o menţiona pe cealaltă.


Înainte ca acest protest să aibă loc, în mediul online a circulat un "pliant informativ" cu privire la legea graţierii. Acest pliant care este distribuit pe facebook, reddit si alte medii virtuale conține, din păcate,  informaţii neadevărate.

În lupta împotriva corupţiei prioritatea trebuie să fie adevărul. Fără o informare corectă suntem uşor de mânuit împotriva posibililor adversari politici ai mânuitorilor.

După lansarea acestui pliant nu a trecut mult timp până când românii au identificat neadevărurile si au inceput distribuirea pliantului deconspirat. Redau descoperirea în poza de mai jos.

În mod legitim dacă vrem să luptăm împotriva corupţiei, trebuie să luptăm şi împotriva dezinformării.

S. Ciumetti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu