Eroi

Eroi

joi, 19 ianuarie 2017

Protestele și Legea Grațierii


Isterie generală. În România se pregăteşte o lovitură politică de stat după modelul #colectiv, la nici 2 luni după alegeri. Dacă lovitura eşuează, o divizare în rândul populaţiei va rămâne. Se fermentează şi se cultivă în mod activ un război social civil.

Pe de-o parte avem tabăra formată din tinerii frumoşi şi liberi, dar neinformaţi, mânaţi că nişte vite de către aparatul PNL-USR-ONGuri, aparat care susţine "valorile democratice" şi "lupta împotriva corupţiei".

 Nicusor Dan(USR) admite ca a reflectat mult daca sa participe, existand "riscul" de a fi "acuzati de confiscare politica" a protestelor". "Am decis sa particip, fara sa dau declaratii presei de la protest...

Fostul premier Dacian Cioloş va lansa un ONG care va pune la dispoziţia USR "oameni care pot ajuta la munca de opoziţie", structura având şi resurse de expertiză care ar putea ajuta USR să se poziţioneze în Parlament, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din USR.
"ONG-ul va pune la dispoziţia USR şi altora materiale şi oameni care pot ajuta la munca de opoziţie. Vedem cum se va dezvolta", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USR.


Informaţi greşit cu privire la o modificare a codului penal care urmează să aerisească puşcăriile din România,  USR-iştii împreună cu un grup de tineri au ieşit să protesteze strict împotriva PSD-ului. Nu se ştie unde au fost aceşti tineri când alegerile au avut loc, dar se presupune că savurau un pahar de vin fiert în căldura căminelor.

 La protest participă mai mult de jumătate din filiala USR Sibiu, adică 30 de oameni, în frunte cu liderul organizaţiei, Raluca Amariei.

Conform unui raport făcut de avocatul poporului;

"Gradul de ocupare în penitenciare este de peste 150%. Suntem sub o hotărâre CEDO şi nu putem acoperi peste noapte excedentul de deţinuţi. Putem da o lege a graţierii care să nu vizeze actele grave. "
CEDO ne va amenda anual cu 80 de milioane de euro pentru situaţia actuală din penitenciare.

De cealaltă parte a tranşeelor avem o majoritate formată din pensionari împreună cu alte clase sociale care s-au prezentat la alegerile trecute (cu o prezenţa de vot de 48%) şi care acum se uită stupefiaţi cum nişte tineri studenţi care n-au muncit şi n-au plătit taxe scuipă pe votul lor cu dispreţul unor copii prost crescuţi.



Dar nu e vina tinerilor, ei nu sunt informaţi corect. Bine, poate e vina lor că nu se informează. În orice caz asistăm la o criză a democraţiei în lumea civilizată.  Rezultate electorale legitime sunt contestate (Alegerea lui Trump în America, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, câştigul PSD cu 45%).



Ultra-liberalii din USR îl susţin pe Dacian Cioloş, membru al ONGului Friends of Europe, ONG finanţat de miliardarul George Sorosz care promovează activ o agenda maxist-culturală.

Preşedintele grupului „FRIENDS OF EUROPE” este Étienne Davignon, un politician belgian extrem de influent, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi a fost primul şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie. A deţinut pînă de curînd chiar preşedinţia Grupului Bilderberg.

Variantele disponibile acum în România sunt globalismul ultra-liberal al USR-PNL-Cioloş sau populismul oportunist al PSD-ALDE-PRU. Din nou suntem forţaţi să alegem dintre două rele, răul mai mic fiind evident populismul.

Oare există şi a treia variantă? A treia variantă este una înfricoşătoare pentru toate taberele deoarece este varianta în care democraţia însăşi este luată în cătare. Această varianta susţine un stat naţional autoritar unde sistemul de furt prin rotaţie este demontat, iar exponenţii săi judecaţi şi condamnaţi.



Democraţia constituie un sistem de interese care nu reflectă interesele populaţiei. În democraţie, politicianul este finanţat de către grupuri de interes (partide, corporaţii, finanţatori internaţionali) în timpul campaniei electorale. Odată ajuns în funcţie, el va folosi influenţa dobândită să reprezinte interesele finanţatorilor săi, nu a votanţilor.




Eu cred că încercarea de a răsturna guvernul va eşua, dar problema divizării societăţii va rămâne. Cei care nu cad în capcana acestor zile au datoria de a informa, subtil sau direct, pe semenii lor asupra fondului şi nu a formei.

Istoria a fost răbdătoare, dar democraţia a îmbătrânit.

S. Ciumetti

Un comentariu:

  1. facem alte puscarii.
    asta cu cedo e un pretext.

    http://www.evz.ro/cum-arata-unitatile-militare-si-in-cat-timp-pot-ele-inchisori.html

    RăspundețiȘtergere