Eroi

Eroi

luni, 1 mai 2017

Alegerile din Franța




Europa este cu ochii pe alegerile din Franţa. Cu candidaţii partidelor mari eliminate din primul tur, bătălia decisivă se dă între Marine Le Pen şi Emmanuel Macron.


Le Pen se prezintă ca varianta naţionalistă, sceptică în privinţa imigranţilor, iar Macron se prezintă ca un centrist non conformist, pro-european.


Prin mediul online unde naţionalismul prinde tot mai mult teren, Le Pen pare să fie alegerea potrivită, dar o privire mai amănunţită relevă că această a adoptat naţionalismul nu din credinţă, ci din oportunism politic. Cine a mai auzit de un candidat naţionalist care să fie sionist si sa susțină Israelul?



Două fiice ale Marinei au locuri de seamă în formaţiunea ei politică.




Una dintre ele (Marion) a fost căsătorită cu Roger Auque, care a murit în Septembrie 2014, iar în 2015 în cartea sa, care a fost publicată post-mortem, dezvăluie apartenenţa sa la Mossad, serviciul secret israelit.



Coincidenţele nu încetează să se adune.

Emmanuel Macron are cunoscute legături cu familia evreiască Rothschild, a participat la întâlnirile Bilderberg, a declarat nonşalant că terorismul va face parte din viată zilnică şi este căsătorit cu profesoara sa.


El a fost botezat romano-catolic, prin cerere, la 12 ani. La 15 ani a cunoscut-o pe profesoara de liceu Brigitte Trogneux(39), cu care ulterior s-a căsătorit. Media franceză prezintă relaţia lor în termeni lăudabili ca ceva avangardist.



A lucrat ca Inspector de Finanţe în Inspectoratul General de Finanţe, ulterior devenind un investitor bancher pentru Rothschild & Cie Banque.

Cu siguranţă vom vedea legi (((nonconformiste))) semnate de acesta în cazul în care va ajunge următorul preşedinte al Franţei.

Ba mai mult, Macron promite sa aplice sancțiuni statelor membre UE care doresc să îşi mențină suveranitatea în faţa birocraţilor de la Bruxelles.





Pentru cei care nu mai sunt deziluzionaţi de faţada democratică a Europei, acesta este doar un alt exemplu de alegeri cu acelaşi rezultat, în care ambele opţiuni aparţin aceluiaşi sistem.
Modelul acesta este încă funcţional, şi la noi în ţară, şi peste hotare. Oferă norodului două variante şi el nu se va gândi să impună o a treia.


 Mai trebuie să treacă un număr de ani până când farsa democraţiei ajunge într-atât de erodată, sau până  când a treia variantă ajunge într-atât de consolidată încât să aibă loc o schimbare reală.

Argumentul "La noi democraţia e tânăra, de aceea nu funcţionează, nu e ca în statele civilizate precum Franţa şi Anglia" nu mai ţine. De mai bine de două decenii ne scufundăm într-o mizerie pe care un vot n-o poate curată.



Iar în ceea ce priveşte Franţa, la ei mizeria se tot adună încă din 1789.


S. Ciumetti

4 comentarii:

  1. Vremea (((democratiei))) s-a dus. A venit cea a etno-nationalismului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Indiferent de cine va iesi presedinte,singurul sef de stat legitim al Frantei este Ludovic al XX-lea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Reamintire ca nu mai exista o alternativa politica pentru situatia actuala din Europa si alte state civilizate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tarile din Europa de Est (ca si din America Latina) au caile lor si ar trebui sa inventeze modele de societate noi, diferite de Occident. Modelul occidental nu este nici virtuos nici valoros, este unul epuizant et epuizabil.

    RăspundețiȘtergere